promosi-fotokopi-klang

Cara Memilih Mesin Penyalin Yang Sesuai untuk Perniagaan Anda Di Lembah Klang

Pilih Fotokopi Yang Betul Untuk Perniagaan Anda

Sebilangan besar pencetak pejabat moden adalah digital dan pelbagai fungsi. Mereka boleh mengimbas, menyalin, mencetak, faks, memuat turun, dan e-mel. Beberapa model lanjutan juga dapat menyimpan kod akaun, membuat salinan dupleks, menyusun, mengikat, membuat pukulan tiga lubang dan mencetak transparensi. Dengan begitu banyak pilihan, memilih model yang tepat untuk pejabat anda boleh menjadi sangat luar biasa. Berikut adalah beberapa faktor penentu:

1) Hitam dan Putih

Kos dakwat bergantung pada jumlah kartrij dakwat yang digunakan mesin. Pencetak warna yang dibuat untuk fotografi boleh mempunyai sehingga lapan kartrij, yang boleh menjadi lebih mahal untuk diganti dari masa ke masa daripada kartrij laser hitam-hitam sederhana untuk mesin fotokopi hitam putih. Sekiranya anda hanya mencetak dokumen teks, hitam putih mungkin merupakan pilihan terbaik untuk anda.

2) Saiz

Pencetak yang lebih besar cenderung mempunyai kelajuan cetak yang lebih baik dan kapasiti kertas yang lebih besar daripada pencetak yang lebih kecil, jadi bergantung pada kesesuaian jumlah anda, pejabat anda mungkin memerlukan model yang besar. Walaupun begitu, banyak pengeluar memodenkan percetakan yang biasanya menyerupai profil yang lebih kemas.

3) Resolusi Paparan

Sebilangan besar pengeluar menyenaraikan resolusi pencetak dalam titik per inci, atau dpi. Sekiranya resolusi disenaraikan sebagai 1200 x 1200 dpi, pencetak akan meletakkan 1,200 titik secara mendatar dan menegak per inci persegi kertas. Kualiti resolusi yang jauh lebih baik daripada yang anda dapati dengan 300 x 300 dpi. Resolusi yang lebih tinggi berfungsi lebih baik dengan foto, sementara resolusi yang lebih kecil sangat sesuai jika anda hanya mencetak dokumen teks.

4) Jenama

Terdapat banyak jenama mesin fotokopi di pasaran, tetapi satu, khususnya, menonjol. Mesin fotokopi tajam telah terbukti meningkatkan kecekapan aliran kerja melalui panel skrin sentuh mereka yang memungkinkan pengguna mengedit dokumen dan menyusun semula fail dengan satu ketukan jari. Kebolehpercayaan mesin fotokopi yang tajam, antara muka yang mesra pengguna, dan fungsi langsung menjadikannya pilihan yang baik untuk pemilik perniagaan kecil yang mungkin tidak mempunyai sokongan teknologi di lokasi.

5) Beli atau Sewa ?

Sebilangan besar syarikat menawarkan penjualan mesin fotokopi dan juga pilihan penyewaan. Ini adalah keputusan besar bagi banyak pemilik perniagaan dan satu yang tidak mempunyai jawapan yang mudah. Kedua-dua kaedah tersebut mempunyai kebaikan dan keburukan, termasuk insentif cukai, susut nilai dan kos penyelenggaraan. Sekiranya anda tidak pasti sama ada penyewaan atau pembelian sesuai untuk perniagaan anda, berbincanglah dengan penyedia mesin perniagaan anda untuk mendapatkan nasihat.

6) Runding kepada Pakar Fotokopi

Pembelian untuk pencetak, sama ada anda membeli atau menyewa, merupakan komitmen besar. Oleh itu, lebih baik bercakap dengan pakarl mesin pejabat yang dipercayai yang akan membantu membimbing anda ke arah yang betul, berdasarkan keperluan pejabat anda.

promo-ricoh-copier-klang