Ricoh MPC4502. sewa mesin fotostat murah di selangor | Klang

8 Kelebihan Mesin Salin Pejabat

1) MENINGKATKAN PENGELUARAN

Adakah anda tahu mesin salinan pertama yang dicetak pada tujuh atau lapan halaman dalam seminit? Xerox 914 yang mesra pengguna pertama berjaya dihasilkan pada zaman dahulu kala. Ia menaikkan salinan buku menjadi 14 bilion daripada 20 juta setahun. Dan dengan unit 650 paun ia terbakar secara rawak. Bayangkan apa yang dapat dilakukan mesin penyalin hari ini dengan 50 halaman seminit (kelajuan minimum yang boleh diterima untuk mana-mana pejabat).

2) KURANGKAN PERBELANJAAN

Tidak ada lagi panggilan dari kedai mesin salin untuk pendua. Anda boleh menjimatkan wang dengan memiliki atau menyewa komputer pejabat anda sendiri. Sebagai perbandingan, mesin fotokopi yang lebih baru dilengkapi dengan faedah penjimatan tenaga. Walaupun pencetak perindustrian pernah menggunakan antara 300 dan 500 watt tenaga semasa mencetak, model moden mengurangkan penggunaan ini. Pengusaha dengan mesin fotokopi pelbagai fungsi juga akan menikmati penjimatan tenaga yang lebih besar dan penurunan harga kertas.

3) KECEKAPAN

Untuk tempat kerja yang kecil, mesin 50 halaman per minit sangat sesuai. Bagaimana dengan mesin fotokopi yang menyampaikan 130 halaman seminit? Seperti yang anda bayangkan, ini meningkatkan prestasi. Dalam beberapa minit, salinan dapat disiapkan dan beberapa pencetak juga dilengkapi dengan pilihan untuk stapel dan lubang-lubang. Selamat tinggal kepada masa yang terbuang untuk menyusun kertas sendiri.

4) KEMUDAHAN

 Sekali lagi bahagian yang paling penting mengenai mesin fotokopi di pejabat adalah sama ada anda atau kakitangan anda memerlukannya, ia sentiasa ada. Ia tersedia pada bila-bila masa dan dapat dikonfigurasikan untuk memenuhi spesifikasi biaya berkurang yang unik berdasarkan kebiasaan.
Majikan juga dapat mengawal siapa yang menggunakannya. Jadi, ia juga menjadikan hidup anda lebih mudah, selain menjimatkan masa dan wang anda. Untuk berlatih untuk persidangan, anda tidak perlu berhenti di kedai untuk mengambil salinan atau bekerja lebih awal sejam.
Anda boleh menyerahkan surat anda kepada mesin fotokopi, dan menyiapkan kertas anda dalam beberapa minit. Mesin fotokopi pelbagai fungsi juga membolehkan satu pengguna memfaks, menyalin, mencetak dan memuat naik dokumen.

5) KEUPAYAAN UNTUK MENCIPTA BARANG LAIN

Anda boleh melakukan seperti brosur atau kad nama dari keselesaan pejabat anda dengan mesin fotokopi yang betul. Mesin fotokopi membolehkan kebebasan menghasilkan rekod kualiti, dari kad ucapan terima kasih hingga buku kecil terperinci, tanpa menyusahkan pesanan daripada pihak ketiga.

6) MENINGKATKAN KESELAMATAN

Apabila anda mengendalikan bahan yang dirahsiakan, adalah berbahaya untuk membenarkan syarikat lain atau orang lain mengendalikannya. Faktor lain penyalin dari pejabat sangat berguna adalah pemilik perniagaan boleh menugaskan orang untuk menyalin maklumat sensitif dan dapat menyimpan dokumen tersebut di pejabat syarikat. Ini mengurangkan kemungkinan kebocoran maklumat.
Di samping itu, kebanyakan syarikat pembuatan dan pembekal menyediakan teknologi keselamatan, seperti enkripsi dan penggantian untuk membantu keselamatan perniagaan. Mesin penyalin hari ini akan menuntut identiti pekerja, menghapus catatan masa lalu dan banyak lagi. Malah mesin fotokopi automatik mengurangkan kemungkinan kebocoran dan pelanggaran dengan penjagaan yang mencukupi dan anggota staf IT.

7) FLEKSIBEL

 Mesin fotokopi baru menawarkan pelbagai kemungkinan. Mesin fotokopi pelbagai fungsi mengimbas gambar, menghantar surat, mencetak tanpa wayar, maklumat faks dan banyak lagi. Kakitangan dan pengurus juga mempunyai sumber daya untuk menjalankan pelbagai aktiviti dengan selamat dan berkesan. Keserbagunaan ini juga memudahkan pertumbuhan perniagaan. Ini membantu pemilik untuk membelanjakan sedikit wang untuk perbelanjaan di luar rumah yang dapat dilakukan untuk mesin fotokopi, mempromosikan aktiviti inovatif dalam beberapa cara, meningkatkan semangat berpasukan dan meningkatkan produktiviti.

8) PEMILIK BOLEH MENYEWA ATAU MEMILIKI

 Sewa:
1) Mengelakkan cabaran usang dengan percetakan perniagaan.
2) Mempunyai muka perbelanjaan yang rendah
3) Menghilangkan kerumitan penjualan semula atau pelupusan

Memiliki:
1) Lebih murah untuk jangka masa panjang.
2) Membolehkan perniagaan mendapatkan kembali perbelanjaan semasa ia dijual
3) Membolehkan syarikat menghalang kerja-kerja pembaikan dan rundingan yang panjang

promo-ricoh-copier-klang