promo-ricoh-copier-klang

Bagaimana Membuat Pilihan Yang Tepat? Untuk Mesin Penyalin & Pencetak Pelbagai Fungsi RICOH

Banyak aspek perniagaan yang mengambil perhatian anda, mungkin tidak ada peralatan cetak di radar anda, namun jenis peralatan yang anda pilih mempunyai kesan langsung terhadap produktiviti, aliran kerja, dan kecekapan pejabat anda. Cara terbaik untuk membuat keputusan yang tepat, adalah dengan membuat keputusan yang tepat, bermula dengan mempelajari perbezaan antara mesin fotokopi dan pencetak pelbagai fungsi (MFP), dan mengetahui mana yang paling sesuai untuk kumpulan kerja anda.

MESIN PENYALIN

Mesin fotokopi pejabat ikonik. Selalunya ditempatkan di biliknya sendiri, beberapa tahun kebelakangan ini merupakan tempat berkumpulnya pekerja sementara mereka menunggu untuk menyalin dokumen mereka. Mesin fotokopi masa kini masih memerlukan ruang khusus, tetapi jauh lebih cekap, kaya dengan ciri, dan diperkemas daripada sebelumnya.

Teknologi laser menghasilkan gambar berkualiti tinggi, dan banyak pekerjaan cetak yang dulunya disumberkan oleh luar kini dapat dilakukan secara dalaman. Mesin fotokopi mempunyai keupayaan untuk mengendalikan lebih banyak saiz kertas daripada sebelumnya. Ciri-ciri penamat boleh merangkumi: stapel, susun dokumen, penebuk lubang, pembuatan buku dan banyak lagi.

PENCETAK PELBAGAI FUNGSI

Pencetak pelbagai fungsi, atau peranti semua dalam satu, menggantikan tiga atau lebih mesin dalam satu unit padat. Sebilangan besar dapat menyalin, mencetak, mengimbas, dan faks, walaupun terdapat pelbagai standard prestasi yang dapat meningkatkan resolusi dan kecepatan cetak hingga tahap yang luar biasa.

Jejak yang lebih kecil menjadikan MFP mesin yang sempurna untuk pejabat dari semua saiz. Penjimatan kos dengan pembelian, penyelenggaraan, dan pembaikan satu mesin, berbanding tiga atau empat mesin penggunaan tunggal. Beberapa MFP mampu melakukan lebih dari satu tugas pada satu masa, untuk meningkatkan kecekapan. Keupayaan awan dan rangkaian menjadikan komunikasi mudah.

promo-ricoh-copier-klang