Ciri-Ciri Fotostat

KELAJUAN PENCETAK

Anda harus mengambil kira jumlah pengguna yang mencetak di komputer semasa ingin menentukan kelajuan optimum untuk mesin fotokopi pelbagai fungsi anda. Sekiranya anda mempunyai pejabat dengan jumlah rendah dan terhad, maka kelajuan cetak yang lebih perlahan adalah mencukupi. Sekiranya anda mempunyai pejabat yang besar, maka anda mesti perlukan kelajuan cetakan yang lebih cepat.

Terdapat jumlah bulanan yang dicadangkan di setiap bahagian kelajuan. Sekiranya penyalin anda mempunyai kelantangan lebih banyak daripada yang dinilai, anda akan mendapat lebih daripada sekadar panggilan perkhidmatan. Memilih kelajuan yang betul akan membantu mengelakkan sebarang masalah.

CIRI PENGIMBASAN FOTOSTAT

Untuk teknologi masa kini, salah satu ciri terpenting yang perlu diketahui ialah mengimbas. Pengimbasan lebih penting daripada sebelumnya, dan pengimbasan telah menghilangkan keperluan untuk faks dalam banyak keadaan. Untuk mengimbas, penyalin mempunyai pelbagai pilihan untuk dipilih. Anda mungkin ingin memilih mesin fotokopi yang mempunyai feeder dokumen yang lebih luas dengan kelajuan pengimbasan yang lebih tinggi jika anda mengimbas fail dari beberapa halaman.

Anda mungkin ingin mencadangkan mesin fotokopi dengan feeder kertas dupleks automatik semasa mengimbas kertas dua sisi. Dengan mengimbas semua sisi pada masa yang sama, ini meningkatkan kelajuan imbasan membandingkan mesin yang mempunyai ciri pemakan kertas automatik berputar yang mengimbas satu sisi halaman, kemudian membalikkannya dan mengimbas sisi lain halaman.

PILIHAN FORMAT FAIL FOTOSTAT

Semasa melihat ciri-ciri pengimbasan, format fail sering kali perlu diambil kira. Banyak mesin penyalin hari ini dilengkapi dengan keupayaan untuk mengimbas PDF, TIFF, atau JPEG sebagai standard. Sebilangan besar pengguna ingin mengehadkan ukuran fail ketika mengimbas sekecil mungkin tetapi berkualiti. Ukuran fail dengan mudah akan mencapai 10 MB jika anda mengimbas fail beresolusi tinggi dan besar, dan pengguna fail tersebut mungkin tidak dapat menerimanya.

Anda ingin memastikan mesin fotokopi berikutnya mempunyai peluang untuk menyampaikan fail PDF. Format PDF yang padat akan memampatkan ukuran fail hingga 60%, yang membolehkan pengguna memperoleh fail yang lebih besar dan memerlukan ruang yang lebih sedikit untuk penyimpanan.

JENIS MEDIA

Anda mungkin ingin mempertimbangkan jenis media yang anda terbitkan. Format kertas bercetak yang paling popular ialah 8.5 “x 11” atau A4. Sebilangan besar mesin fotokopi mencetak hingga ukuran sah atau 8.5 “x 14. 11” x 17 “atau A3 adalah format kertas biasa yang lain. Biasanya, kelas mesin fotokopi A4 agak kurang mahal, tetapi jika anda tidak mencetak pada kertas ukuran A3, anda mungkin ingin melihat kelas mesin fotokopi A4.

TEKNOLOGI LAMA DENGAN TUJUAN TERTENTU

Selama lebih dari 50 tahun, mesin fotokopi telah menjadi bahagian penting dalam teknologi perniagaan. Untuk aktiviti seharian mereka, banyak perusahaan bergantung pada mesin pelbagai fungsi ini. Walaupun dengan semua teknologi, untuk beberapa sektor, tetapi tidak semua, beberapa ciri yang diperlukan satu dekad yang lalu sudah ketinggalan zaman sekarang.

Contohnya, faks adalah tidak efisien dan lambat. Talian faks juga diperlukan, memastikan anda membelanjakan kos bulanan tambahan untuk mengekalkan talian faks. Sebilangan besar perusahaan menggunakan faks hanya apabila mereka sudah mempunyai pelanggan atau pengguna yang menggunakan peralatan lama ini.

BANYAK CIRI YANG PERLU DIPERTIMBANGKAN

Terdapat banyak ciri lain yang dapat dipertimbangkan ketika mencari pilihan mesin fotokopi anda sama ada yang baru atau yang ditingkatkan. Yang penting adalah memastikan anda bercakap dengan seseorang yang mengetahui mengenai masalah percetakan. Ciri-ciri di atas sangat biasa untuk setiap mesin fotokopi tetapi terdapat lebih banyak ciri lain yang anda tidak sedar. Anda mungkin terkejut mengetahui bahawa peralatan semasa anda mempunyai jawapan segera atau meminta peningkatan.

promo-ricoh-copier-klang