promo-ricoh-copier-klang

Panduan Menyewa Mesin Fotokopi

Menyewa mesin fotokopi dapat memberi kelonggaran dalam mengemas kini atau mengganti mesin dengan kos pendahuluan yang lebih rendah. Dengan teknologi yang berubah dengan pesat hari ini, ini juga merupakan kaedah pintar untuk seiring dengan peredaran zaman. Di tempat kerja, bersama dengan telefon pintar, pencetak dan projektor, mesin penyalin adalah alat penting. Tidak seperti perkara lain, kerana kosnya yang tinggi, mesin fotokopi disewa dan bukannya dibeli.

Dengan hanya menggunakan mesin fotokopi untuk membelinya, dapat membebankan kewangan anda dengan faedah pinjaman dari mesin fotokopi. Sekiranya anda mengusahakan anggaran yang ketat atau jika anda tidak pasti mengenai jangka masa yang anda mahukan penyalin, lebih baik anda menggunakan pakej fleksibel yang membolehkan anda mengubah fikiran anda tanpa kos tenggelam.

Menyewa mesin fotokopi juga sangat baik untuk keperluan aktiviti jangka pendek seperti pameran perdagangan, persidangan, konsert, bengkel, mesyuarat, dan lain-lain. Semasa keperluan waktu puncaknya, sekolah atau persatuan tertentu mengambil bahagian dalam kemudahan penyewaan mesin fotokopi, seperti ketika melakukan tinjauan atau mencetak sejumlah besar bahan pengajaran atau kertas ujian. Pejabat sementara seperti bilik pameran, rumah pameran, atau tapak bangunan sering memerlukan penyewaan mesin fotokopi ad-hoc. Sebab di bawah akan mempengaruhi kos penyewaan mesin fotokopi anda. Semasa menjawab soalan-soalan ini, anda perlu mengingat jumlah percetakan dan jumlah orang yang menggunakan komputer.

1) TEMPOH SEWAAN

Semakin lama anda menyewa komputer, semakin rendah kadar bulanan. Bagi kebanyakan orang, kontrak untuk jangka masa minimum adalah 1 tahun, sementara sewa selama 6 bulan sering kali dapat dirunding.

2) HITAM & PUTIH ATAU WARNA?

Adakah syarikat anda selalu menggunakan warna pada percetakan anda? Banyak dokumen mungkin menggunakan banyak warna hitam & putih. Oleh itu, anda perlu mempertimbangkan penggunaan warna apa yang paling sering digunakan oleh syarikat anda.

3) CIRI TAMBAHAN

Anda perlu mengenal pasti sama ada syarikat anda mengutamakan percetakan pelbagai fungsi yang merangkumi pengimbasan, percetakan, faks, atau hanya ingin membuat pencetakan lebih cepat dilakukan.

Ada perkara yang perlu dipertimbangkan setiap kali anda mengambil sewa. Kontrak jangka panjang disertakan dengan pakej perkhidmatan selepas jualan yang lengkap di mana storan percuma, toner, bahan habis pakai mesin fotokopi, pembaikan alat ganti dan servis mesin fotokopi ditawarkan. Harga lebih tinggi apabila anda menyewa jangka pendek (dari 1 hari hingga sebulan), tetapi juruteknik dan bantuan di lokasi boleh diberikan di lokasi untuk anda.

Bagaimana jika anda ingin menghentikan sewa mesin fotokopi lebih awal?

Penamatan mungkin mengikut perjanjian kontrak. Ia selalu menyatakan bahawa kontrak dapat ditamatkan pada jangka masa tertentu. Sekiranya anda berubah fikiran dan perlu mengembalikan mesin fotokopi lebih awal, anda perlu membayar jumlah sewa pajakan, iaitu jumlah bulan yang tinggal sebelum kontrak yang ditandatangani selesai.

Dengan andaian anda telah mendaftar selama satu tahun dengan kontrak mesin fotokopi dan merancang untuk membatalkannya setelah 3 bulan, anda juga harus membayar balik pembayaran pajakan bulanan selama 9 bulan. Biasanya ini adalah undang-undang bagi kebanyakan syarikat penyewa mesin fotokopi. Oleh itu, sebelum menandatangani sebarang perjanjian, yakinlah dengan strategi perniagaan anda!

promo-ricoh-copier-klang