Petua Untuk Mempunyai Sambungan Internet Yang Stabil Dan Pantas Untuk Pejabat Anda

Tetapkan had kelajuan

Menetapkan had kelajuan sistem dan komputer tidak akan membolehkan satu pengguna menyuap semua jalur lebar. Sebagai contoh, jika pejabat 50 orang dapat mengakses pautan 1GBps, lebih baik menetapkan had kelajuan 8MBps untuk setiap pengguna. Kami akan menyimpan selebihnya untuk penggunaan masa depan. Dengan cara ini, pekerja dapat memperoleh jumlah yang sama dengan semua orang.

Hadkan beberapa laman web dan program

Laman web streaming video menggunakan lebar jalur yang banyak, yang mengurangkan kelajuan rakan sekerja Internet. Pekerja pejabat tidak boleh menonton video yang tidak relevan, dan jurutera rangkaian harus beroperasi dalam proses bekerja dan mengendalikan laman web dan perisian. Sebagai contoh, mereka boleh menyekat akses ke laman web untuk perkongsian video, jadi lebar jalur hanya dapat digunakan untuk perniagaan pejabat.

Mempunyai kualiti pelaksanaan perkhidmatan

Jurujual boleh memutuskan untuk bertemu dengan jurujual lain dari negara lain untuk mengadakan sidang video. Persidangan video memerlukan lebar jalur yang banyak, dan jika Internet perlahan, aliran akan ketinggalan dan terhenti. Pentadbir sistem dan rangkaian akan menegakkan kualiti perkhidmatan rangkaian. Sebagai contoh, lebar jalur yang lebih banyak dapat diperuntukkan untuk tugas-tugas intensif sumber seperti persidangan video, dan lebar jalur yang lebih sedikit dapat diperuntukkan untuk tugas-tugas mudah seperti menerima surat.

Mempunyai rancangan untuk menaik taraf setiap kali menaik taraf

Syarikat semakin memperluas tenaga kerja mereka, yang menyumbang kepada peningkatan penggunaan jalur lebar rangkaian. Infrastruktur rangkaian semasa akan gagal di bawah peningkatan beban dari masa ke masa dan pengguna akan menghadapi kelajuan yang tidak konsisten. Penting untuk mempunyai rancangan kemas kini apabila keperluannya dibuat agar pelanggan tetap mengharapkan kelajuan yang baik dan sambungan rangkaian yang dapat dipercayai.

Berpegang pada amalan terbaik

Jurutera rangkaian harus terus mengikuti amalan terbaik. Sebagai contoh, mereka harus mempunyai rancangan dan rancangan pelaksanaan rangkaian yang jelas agar pengguna rangkaian dapat menikmati sambungan internet yang selamat dan boleh dipercayai di mana sahaja mereka berada. Titik akses boleh bertindih, yang membolehkan pengguna melakukan perjalanan dari satu tempat ke tempat lain tanpa kehilangan akses internet. Jumlah titik akses ke suatu kawasan mungkin bergantung pada jumlah maksimum pengguna berpotensi.

promo-ricoh-copier-klang