Sewa atau Tidak Mesin Fotostat

Hari ini dunia aliran kerja telah menemui banyak cara untuk mengurangkan kos. Ia hanya untuk melakukan sedikit kajian untuk mengetahui tempat yang paling sesuai dengan keperluan perniagaan anda. Dengan meningkatnya pengedaran dokumen, terdapat banyak cara untuk menjimatkan wang di kawasan tertentu. Sebagai contoh, anda boleh membeli mesin fotokopi, pencetak pelbagai fungsi atau melihat harga sewa mesin fotokopi.

Terdapat beberapa perkara yang perlu difikirkan melibatkan pemilikan berbanding dengan harga sewa mesin fotokopi.

# Siapa yang mencetak?

Lihat nisbah dan statistik pejabat anda. Adakah semua pekerja anda memerlukan akses ke mesin fotokopi atau pencetak? Apakah nombornya? Mungkin lebih sedikit pekerja menggunakan mesin fotokopi daripada yang anda fikirkan. Atau mungkin anda terkejut betapa perniagaan anda bergantung pada percetakan.

# Apakah jenis pekerjaan cetak yang anda lakukan?

Adakah anda mencetak grafik ringkas dan carta alir? Adakah perniagaan anda menjalankan tugas cetak format lebar? Beberapa syarikat perlu mengimbas keseluruhan buku. Ketahui keperluan anda dan fikirkan dengan sewajarnya. MFP dapat menjimatkan perniagaan pada masa, wang dan sumber daya dengan melakukan kerja penyalin, pencetak, mesin faks dan pengimbas. Cari mesin terbaik dengan harga terbaik dan timbulkan kelebihan dan kekurangan pemilikan berbanding sewa.

# Berhenti sebelum anda membeli-belah

Kumpulkan maklumat di atas (sumbang saran dengan rakan sekerja jika anda perlu) dan tentukan apa yang akan beroperasi dengan sempurna di pejabat anda. Sekiranya anda hanya mempunyai beberapa pekerja yang mencetak, menyewa boleh menjadi pilihan. Sekiranya inti perniagaan anda adalah aliran dokumen, maka sediakan sistem percetakan dinamik yang sesuai dengan keutamaan syarikat anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *