3 Fakta Mengenai Faks dan Pengimbasan

1. Mengimbas dan Memfaks ke Destinasi Secara Digital

Secara tradisinya, beberapa salinan cetak dikaitkan dengan kertas faks. Pengguna akan meletakkan salinan cetak ke dalam mesin faks tunggal dan salinan cetak dari mesin penerima dicetak. Proses ini lambat dan akan memakan masa yang lebih lama bergantung pada jumlah halaman yang dimiliki dokumen.

Pada masa ini, mesin faks dan pengimbas dapat menghantar dokumen ke destinasi sasaran secara digital. Keupayaan untuk menghantar dokumen ke sasaran adalah penjimat masa yang luar biasa bagi organisasi yang selalu menguruskan sejumlah besar dokumen. Keupayaan untuk mengimbas dan mengirim faks ke tempat digital juga memungkinkan peningkatan kemampuan maju seperti penyortiran bentuk, pengindeksan dalam dokumen, dan proses pengarkiban. Sekarang mungkin untuk mengimbas atau mengirim faks dokumen fizikal ke akaun dalam bentuk PDF yang boleh dicari menggunakan perisian pengimbasan dokumen.

2. Hantar Faks dari Persekitaran Digital

Faks moden boleh menghantar dokumen ke mesin faks dari tempat mereka seperti e-mel, atau Microsoft Office. Itu menjadikan dokumen dihantar lebih mudah daripada sebelumnya.

Salah satu kaedah yang dapat digunakan dari komputer adalah faks IP, yang memerlukan perisian dan sambungan internet. Anehnya, anda tidak perlu menggunakan mesin faks dari kaedah ini. Kaedah ini membolehkan komputer bertindak sebagai mesin faks, menghantar dokumen faks ke destinasi. Ini menjimatkan beberapa keperluan yang mana pengguna tidak perlu mencetak dokumen dan kemudian faks.

3. Integrasi mesin faks dengan peranti penting lain

Faks menjadi ciri pencetak pelbagai fungsi sebagai sistem pengurusan dokumen. Dari MFP, faks bukan lagi proses yang terpisah kerana boleh memberi tujuan kepada pengguna untuk menghantarnya dengan cepat dan selamat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *