Membandingkan Mesin Cetak dan Pencetak Multifungsi

Ia adalah masa membeli-belah. Bagaimana anda memahami sama ada anda harus membeli mesin fotokopi atau pencetak pelbagai fungsi? Atau sekiranya anda hanya meminta perkhidmatan penyalinan / penyewaan mesin fotokopi? Jawapan untuk soalan-soalan ini terletak pada hari kerja anda, dan anda hanya perlu berhenti sebentar dan memikirkannya. Mari kita bincangkan perbezaan dan persamaan mesin fotokopi dan pencetak pelbagai fungsi.

Mesin Penyalin

Mesin fotokopi mengambil bahagian dalam hari bekerja dengan cara yang sederhana namun kukuh. Mesin fotokopi yang berdiri sendiri melakukan satu pekerjaan: mendua dokumen Mesin penyalin dengan teknologi digital boleh dikaitkan dengan rangkaian komputer. Anda kemudian akan dapat mencetak fail dari seberang pejabat, faks akhir atau mengimbas dokumen untuk berbelanja secara elektronik. Sebilangan besar mesin fotokopi dapat menyusun dan mengikat dan melakukannya dengan baik dengan pekerjaan yang besar. Anda harus teratur untuk membayar kos beli di muka yang agak berlebihan, tetapi kos bekalan akan dapat dikendalikan.

Pencetak Pelbagai fungsi

Pencetak pelbagai fungsi merangkumi peranan pencetak, mesin fotokopi, mesin faks dan pengimbas semuanya dalam satu. Mereka boleh dipercayai dan cekap, juga mesra alam. Bayaran pembelian awal lebih rendah, tetapi anda harus mengambil kira caj bekalan dan kos penyelenggaraan.

Mana Yang Sesuai dengan Saya

Keutamaan terletak pada keutamaan dan permintaan perniagaan anda. Sekiranya anda mempunyai keinginan mencetak yang berkurang dan benar-benar ingin menghasilkan semula fail secara biasa, maka mesin fotokopi adalah untuk anda. Kami mencadangkan untuk melihat perkhidmatan penyalin. Sekiranya anda mempunyai kedai fail besar-besaran, sistem multifungsi dapat menguruskan tugas ini untuk anda. Pada akhirnya, setiap peruncit alat ini memberi anda waktu, ruang, wang tunai dan kekecewaan jika dibandingkan dengan dengan bangga memiliki dan mempertahankan armada pencetak yang kurang baik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *